Què és Display?

La Universitat Jaume I, com a dinamitzadora de la vida cultural per mitjà del projecte UJI-encultura, obri aquest nou espai d'art i noves tecnologies. Un espai per a enfortir les relacions entre el públic i l'obra d'art, també entre actualitat i futur. Tot això tenint en compte els següents objectius:

  • Integrar la cultura com a valor i com a referent en la vida universitària.
  • Millorar la comunicació del programa cultural.
  • Integrar el fet cultural com un dels eixos principals del desenvolupament social.
  • Estimular la formació i la creació cultural en tots els àmbits i afavorir la seua promoció i projecció.

El projecte es presenta a través de l'Aula d'Innovació Artística de l'UJI, l'estructura per a la realització d'activitats en una línia d'innovació relacionada amb les arts, les noves tecnologies i els mitjans de comunicació. Apostant pel lideratge dels joves cap a la construcció del futur, i es coordina des de la plataforma d'artistes Creative Connector sobre la base d'un conveni de col·laboració que ha propiciat diverses col·laboracions anteriors.

Com és?

El projecte Display té una sèrie de continguts que permeten traspassar l'esdeveniment i ampliar el coneixement a través del procés, l'experiència i l'emoció. Amb convidats especials depenent del tema tractat: artistes, teòrics, científics, investigadors, representants institucionals, programadors...

#DisplayMultimèdia

Exposició de projectes artístics sense limitacions en la tècnica d'expressió i tenint en compte conceptes clau com ara interdisciplinari, transmèdia i interactiu i podran comptar amb visites guiades. Podrà comptar amb visites guiades.

#DisplayArtistes

Trobada informal amb un o una artista convidat, amb presentació de la seua obra i col·loqui entre les persones assistents.

#DisplayVídeo

Exposició d'obres de videoart contextualitzades. Les obres seran exposades al públic a l'UJI i podran comptar amb visites guiades.

#DisplayMasterclass

Format de conferències magistrals en les quals un o una professional de destacada trajectòria explica els punts clau de la seua dinàmica de treball.

* Les accions Display es desenvolupen en paral·lel a l'oferta formativa de l'Aula d'Innovació Artística.

Quan és?

La pandèmia de COVID-19 ha trastocat també el calendari d'activitats de Display. S'anunciaran degudament les activitats en els canals de difusió de la Universitat quan es puguen dur a terme. Disculpeu les molèsties.

On és?

Les activitats del projecte Display es duran a terme principalment a la sala polivalent del Paranimf de la Universitat Jaume I. Creative Connector posa a la disposició del projecte Display l'espai de la plataforma al centre de Castelló de la Plana, tenint ja la base d'equipament necessari per a les activitats.

Ocasionalment es desenvolupen activitats a l'aire lliure o en diferents espais de la ciutat o del campus universitari.

Per què?

Amb aquestes dinàmiques els i les artistes es converteixen en productors d'esdeveniments que renoven la relació entre l'art i la societat en què viuen.

Display pretén afavorir l'enriquiment cultural de la ciutat i de tota la ciutadania, estimular als joves i donar-los l'oportunitat de compartir i experimentar. Familiaritzar l'estudiantat i els i les habitants mitjançant les obres, les accions i interaccions amb nous llenguatges de l'expressió artística, les noves tecnologies, llenguatges i discursos teòrics contemporanis. Enllaçar art, ciència i tecnologia.

En definitiva, enfortir les relacions humanes, fer possible la trobada de passat, present i futur, potenciar el desenvolupament i aprenentatge de la creativitat, però també conscienciar-nos sobre la nostra pròpia posició enfront de la realitat.

L'UJI assumeix la responsabilitat de promoure un laboratori contemporani d'experimentació artística com una condició ineludible per a evolucionar com a societat a Castelló.