Alba G. Corral utilitza la programació creativa i el llenguatge visual de Processing per a crear una peça d'instal·lació generativa en canvi constant.

L'obra s'inspira en el fenomen d'emergència que ocorre en processos biològics i químics, i el seu enfocament radica a la generació d’un ecosistema simulat o un paisatge que evoluciona de manera interminable. La peça es desenvolupa a partir d'un conjunt inicial d'instruccions; el programa de computadora actua com un coautor i pren decisions basades en una sèrie de paràmetres preestablerts. El resultat final, com en la naturalesa, és impredictible i sorprenent.

Aquesta és una nova versió de l'obra, en la qual s'ha afegit una paleta de colors renovada que enriqueix l'experiència visual. La peça és generativa i canvia constantment, evolucionant a mesura que s'executa. És una reflexió sobre els sistemes que regeixen les nostres vides i com aquests poden operar en entorns complexos i interactuar amb altres sistemes, éssers vius i processos naturals.

Alba G. Corral

Madrid, 1977

Artista visual i codificadora creativa, que viu a Catalunya. Amb experiència en Enginyeria Informàtica, Corral ha estat creant art generatiu utilitzant programari i codificació durant l’última dècada. La seua pràctica abasta actuacions en viu, vídeo, mitjans digitals i instal·lacions; explora narratives abstractes i expressa sensibilitat i gust pel color. En combinar sistemes generatius amb tècniques de dibuix improvisades, el seu llenguatge digital es torna orgànic i crea fascinants paisatges digitals. Corral és coneguda per les seues impressionants presentacions audiovisuals en viu on integra codificació i dibuix en temps real en col·laboració amb músics.

En el marc de la docència ensenya programació visual enfocada a dissenyadors i artistes en diferents espais tant xarrades com tallers dedicats al codi creatiu amb eines de programari obert (processament).

T'agradaria fer una visita guiada a l'exposició Emergence R.?

Reserva les teues places a alguna de les dates disponibles

24/9/2023

a les 19:00 h

Reservar

29/9/2023

a les 19:00 h

Reservar