PulsØ-Ø és una instal·lació lumínica de gran format que funciona com una pantalla de molt baixa resolució (25x3 píxels), suficient per a poder augmentar processos de visió artificial que molt difícilment podríem observar en la nostra escala humana.

Els seus píxels de llum s'activen sota la constant codificació a binari de les prediccions que el propi sistema obté de diverses fonts d'accés obert situades en diferents parts del globus. Alguns paràmetres, com la freqüència de pas d'aquestes codificacions per la pantalla, el so que aquests píxels produeixen en encendre's i apagar-se, determinen la velocitat de desplaçament dels objectes o ens detectats en la imatge. PulsØ-Ø forma part d'una sèrie de treball de Rotor Studio entorn del paper humà en un món que no necessàriament comprenem, encara que hagi estat creat per nosaltres mateixos.

L'estètica de les comunicacions i decisions latents que no veiem es presenta en els llenguatges que aquestes mateixes utilitzen, com ara la llum, els píxels o les codificacions com el binari, que treballa a escala mínima d'informació, els bits.

Instal·lació lumínica de gran format

La instal·lació mostra com un d'aquests sistemes de visió artificial transmet les seues dades de manera augmentada i una escala totalment desproporcionada, diverses ordres de magnitud més lenta. Una dansa de bits, algorismes i models es llancen a imitar a l'ull humà de manera accelerada i a vegades errònia i equivocada.

Rotor Studio

Ángeles Angulo i Román Torre formen Rotor Studio. La unió de la seua experiència en diversos camps com les arts escèniques, plàstiques o l'art amb un fort component tecnològic, dona lloc a propostes artístiques que intenten fer visibles i reflexionar sobre diferents aspectes contemporanis de la nostra tecnologia / ciència / societat.

El seu treball es basa en la creació de dispositius físics a mig camí entre l'artesania digital, el disseny industrial i l'experiència audiovisual. Aquesta hibridació de tècniques dona lloc a formats molt diversos que parteixen de llocs comuns.

#arquitectura, #ciència, #art #naturalesa, #emergència_climàtica #geometries, #privacitat_digital #ciència_ficció són algunes paraules clau que vertebren els projectes desenvolupats en Rotor Studio.

https://rotor-studio.net/v2

Román Torre & Ángeles Angulo

rotor-studio.net / romantorre.net

T'agradaria fer una visita guiada a l'exposició Pulso?

Reserva les teues places a alguna de les dates disponibles

29/5/2022

a les 19:00 h

Reservar

4/6/2022

a les 19:00 h

Reservar

11/6/2022

a les 19:30 h

Reservar

12/6/2022

a les 19:30 h

Reservar